28.9.2021. 16:02
0
Amel Tuka kandidat za člana Komisije sportista EOC-a
Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka kandidat je za člana Komisije sportista Evropskog olimpijskog komiteta.

U Dubrovniku se od 01. do 02. oktobra održava 6. Sjednica skupštine sportista Evrope na kome će učestvovati predstavnici OKBiH, odnosno predsjednik Komisije olimpijaca OKBiH Amel Tuka.

Skupštinu će otvoriti Predsjednik Evropskog olimpijskog komiteta Spyros Capralos zajedno sa Predsjednikom komisije olimpijaca EOC-a Gerdom Kanterom i Predsjednikom HOO Zlatkom Matešom.Pored nedavno završenih Olimpijskih igra Tokyo 2020 na agendi će se naći i izbor nove Komisije sportista EOC-a.

Bosna i Hercegovina, odnosno OKBiH po prvi put ima svog kandidata za ovu prestižnu Komisiju, a to je upravo atletičar i predsjednik Komisije olimpijaca BiH Amel Tuka. Komisija sportista EOC-a broji 10 sportista.

Do sada je prijavljeno 17 kandidata uključujući i našeg Amela Tuku, a glasanje će se održati u subotu 02.10.2021. u 14 sati i 30 minuta.

(Ajdin Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.