31.7.2022. 17:45
0
Hamilton ostao bez rekorda u posljednjem trenutku, bivši direktor trka Formule 1 dobijao prijetnje smrću
Kontroverzno je završena čitava sezona u Formuli 1, a Lewis Hamilton je ostao bez rekorda u posljednjem trenutku. Bivši direktor trka Formule 1 Michael Masi priznao da je prošle godine poslije trke u Abu Dhabiju dobijao prijetnje smrću, prenosi BBC.

Vozač Red Bulla Max Verstappen osvojio je u decembru prošle godine titulu šampiona u F1 trijumfom na Velikoj nagradi Abu Dhabija, pošto je u posljednjoj trci sezoni posle “safety cara” i loših odluka direktora trke u posljednjem krugu pretekao vozača Mercedesa Lewisa Hamiltona, prenosi N1. 

Verstappen je sezonu završio sa 395,5 bodova, osam više od Hamiltona. Holanđanin je po prvi put u karijeri osvojio šampionsku titulu.

Masi je početkom ove godine dobio otkaz, ali je ostao u FIA. On je prije nekoliko nedjelja odlučio da se povuče iz FIA-e.

“Bilo je zaista mnogo mračnih dana. Osjećao sam da sam najomraženiji čovjek na planeti. Dobijao sam prijetnje smrću. Ljudi su prijetili da će doći po mene i moju porodicu. Gledao sam u ljude i pitao se hoće li nasrnuti na mene”, rekao je Masi za “News Corp”. 

On je istakao da je dobio brojne prijetnje od navijača Mercedesa na društvenim mrežama.

“Poruke su bile šokantne. Rasističke, uvredljive, ofanzivne, nema kako me nisu nazivali. Ne samo na Facebooku već i preko Linkedina, koji bi trebalo da je profesionalna, biznis platforma. Nisam želio ni sa kim da razgovaram, čak ni sa prijateljima i članovima porodice. Samo sa najbližima. Htio sam da budem sam. Ovo iskustvo me je učinilo jačom osobom”, zaključio je Masi, koji sada živi u Australiji.  



(Aldina R.) 

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.