7.8.2022. 9:50
0
Amel Tuka zauzeo 10.mjesto u trci na 800 metara na mitingu u poljskom Chorzowu
Bosanskohercegovački srednjeprugaš Amel Tuka zauzeo je sinoć 10. mjesto u trci na 800 metara na Memorijalnom atletskom mitingu “Kamila Skolimowska” u poljskom Chorzowu.


Tuka je pomenutu dionicu istrčao za 1:47,76, dok je pobjedničko vrijeme Kenijca Emmanuela Kipkuruia Korira iznosilo 1:45,72. Drugi je bio također Kenijac Ferguson Cheruiyot Rotich s 1:45,76, a treći Nizozemac Tony Van Diepen s 1:45,80.  

Bila je to, inače, trka u okviru 9. mitinga Dijamantne lige, ali se ova muška disciplina nije bodovala i za poredak u Dijamantnoj ligi, u kojoj Tuka, s četiri boda iz marokanskog Rabata (5. mjesto), trenutno sezone zauzima 19. mjesto. 



(Fena / Aldina R.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.