24.9.2022. 20:30
0
Proslavljenom skijašu dijagnosticiran rak
Proslavljeni norveški skijaš Aksel Lund Svindal (39) objavio je kako mu je dijagnosticiran rak testisa, no dobra je vijest kako je otkriven u ranoj fazi te su prognoze povoljne.

“Posljednjih nekoliko sedmica je bilo teško, ali mogu reći kako su u pitanju sedmice, a ne mjeseci zbog mdicinske pomoći, malo sreće i dobre odluke”, objavio je Svindal, prenosi N1. 

Tokom svoje velike karijere, koju je završio 2019. godine Svindal je osvojio dva olimpijska zlata (superveleslalom 2010. u Vancouveru i spust 2018. u Pjongčangu), pet naslova svjetskog prvaka te dva naslova ukupnog pobjednika Svjetskog kupa (2007, 2009). Usto ima još i devet malih Kristalnih globusa (pet u spustu, dva u superveleslalomu i po jedan u veleslalomu i kombinaciji). 



(A.R.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.