17.11.2022. 8:50
0
Reprezentativci BiH na Europskom prvenstvo u kickboxingu osvojili četiri medalje
Na Europskom prvenstvu u kickboxingu za seniore, koje se od 11. do 20. novembra održava u turskom gradu Antalya, reprezentativci Bosne i Hercegovine su u dosadašnjem toku prvenstva obezbijedili četiri medalje za BiH.


Za titulu evropske prvakinje u disciplini low kick +70 kg borit će se Jasmina Merdić koja je u polufinalu bila bolje od predstavnice Turske Sudenaz Karatas, dok je u finalu čeka borba sa Hrvaticom Nives Radić.

Mesud Selimović (low kick -91 kg) je, nakon što je savladao Pavla Golovančuka iz Ukrajine, zaustavljen u polufinalu od predstavnika Srbije Nemanje Knezića, čime je osvojio broznanu medalju.

Sigurne bronze imaju i Nikola Drobnjak (low kick – 81 kg) koji je u četvrfinalu bio bolji od Franzuca Roberta Delysa, te Edin Vučelj (kick light – 89 kg) koji je u borbi za polufinale savladao predstavnika Italije Aniella Ianonnea.

Drobnjaka u polufinalu čeka predstavnik Hrvatske Gaj Ćosić, a Vučelja Španac Juan Machin De Quintana.

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine pod vođstvom selektora Salke Zildžića čini 18 takmičara, 13 u muškoj i četiri u ženskoj kategoriji, saopćeno je iz Kickbox Saveza BiH. 


(Fena / Aldina R.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.