1.1.2023. 17:10
0
Norvežanin slavio i u Garmischu: Granerud sve bliži osvajanju Zlatnog orla
Norvežanin Halvor Egner Granerud pobijedio je i na drugom takmičenju 71. novogodišnje turneje na skakaonici u Garmisch-Partenkirchenu.

Nakon pobjede u Oberstdorfu, Norvežanin Halvor Egner Granerud je potvrdio dominaciju i prvoga dana Nove godine te se pobjedom približio osvajanju Zlatnog orla.

Granerud je slavio skokovima od 140 i 142 metra sakupivši 303,7 bodova, a 6,4 boda manje imao je Slovenac Anže Lanišek skokovima od 140,5 i 137 metara.

Treće mjesto zauzeo je Poljak Dawid Kubacki s 294,4 boda koje je skupio skokovima od 136 i 138,5 metara, čime je zadržao ukupno vodstvo u Svjetskom kupu.

Karavan seli u Austriju - Innsbruck 3. i 4. januara, a turneja Četiri skakonice završava u Bischofshofenu 5. i 6. januara.

(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.