8.2.2023. 13:03
0
Muzaferija osvojila 25. mjesto u superveleslalomu na Svjetskom prvenstvu
FOTO: Screenshot
Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija osvojila je 25. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Courcheveleu u superveleslalomu.

Elvedina je krenula veoma dobro, čak imala prednost na prvom mjerenju vremena, ali je nažalost kako je trka odmicala napravila nekoliko velikih grešaka i završila kao 25. sa 2.15 sekundi zaostatka za prvoplasiranom.

Zlato je otišlo u ruke Marte Bassino, druga je završila Mikaela Shiffrin, dok je treće mjesto na pobjedničkom postolju osvojila Norvežanka Lie Kajsa Vickhoff.

Tako je Elvedina popravila lični rezultat na Svjetskim prvenstvima. Prije dvije godine u Cortini D'Ampezzo bila je 38. u superveleslalomu.

(Erna H.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.