28.2.2023. 16:41
0
Nova sezone Formule 1 starta ovog vikenda u Bahreinu
FOTO: Getty Images
Velika nagrada Bahreina, koja je na programu predstojećeg vikenda, označit će početak sezone u Formuli 1 koju ćete moći da pratite ekskluzivno na kanalima Sport Kluba.

Ovogodišnji šampionat brojat će 23 trke, a jedina novina u odnosu na prethodne sezone je trka u Las Vegasu, koja će biti pretposlednja po redu, a poslije nje će slijediti samo veliko finale u Abu Dabiju, prenosi N1.

Epitet apsolutnog favorita pred početak akcije drži branilac titule Max Verstapen, čiji Red Bull se najbolje pokazao tokom predsezonskih testiranja, ali sigurno neće imati lagan put u pohodu na tron. Među njegovim izazivačima se prvenstveno izdvaja Lewis Hamilton, koji će juriti rekordnu osmu titulu, a njime ta lista samo počinje. Tu su, između ostalih, i dvojac Ferarija Charles Leclerc i Carlos Sainz junior, jedini preostali šampion osim Verstapena i Hamiltona na gridu – Fernando Alonso, George Russel, Sergio Perez…

Ove godine ćemo imati trojicu novajlija u šampionatu, kao i jednog povratnika – Oscara Piastrija u McLarenu, Logana Sargenta koji će braniti boje Williamsa, Niyka de Vriesa (koji faktički i nije pravi rookie) u bojama Alfa Taurija i Nica Hulkenberga, koji se vraća poslije tri godine, tokom koje je uskakao u bolid kao zamjena.

Akcija na stazi „Sakir“ počinje u petak, prvi trening na programu je od 12.30. Drugi trening zakazan je za 16 sati u petak, treći se vozi od 12.30 u subotu, a kvalikacije su na programu tri i po sata kasnije. Velika nagrada Bahreina kreće u nedjelju od 16 časova – samo na Sport Klubu! 


(A.R.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.