9.3.2023. 20:11
0
Za Olimpijske igre u Parizu 2024. do sada prodato 3,25 miliona karata
Gotovo 3,25 miliona karata prodato je za predstojeće Olimpijske igre u Parizu, nakon prve faze prodaje pokrenute prije više od mjesec dana.

"Ovo daje dobru ideju o distribuciji", rekao je predsjednik Organizacionog odbora Toni Estange, koji je danas ponovo branio politiku cijena koje su neki ocijenili kao previsoke.

U prvoj fazi puštena je u prodaju skoro trećina od 10,5 miliona karata za Igre 2024. godine. Od tih 3,25 miliona ulaznica, gotovo 13 posto je prodato po 24 eura, 70 posto po 100 eura i 4,5 posto po cijeni većoj od 200 eura, naveli su organizatori.

"Dvije trećine kupaca su Francuzi", rekao je Estange i dodao da je među kupcima bilo ljudi iz 158 zemalja.

Ubrzo nakon pokretanja prve faze prodaje, 15. februara, pojavile su se kritike visoke cijene ulaznica za pojedina takmičenja, kao što je 690 eura za atletiku.

Organizatori Igara su se pravdali i podsjetili da će se milion karata prodavati po cijeni od 24 eura, a pet miliona po 50 eura i manje.

Druga faza bit će od 15. marta, kada će u prodaju biti pušteno 1,5 miliona ulaznica.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.