29.4.2023. 20:30
0
Lana Pudar: Banjaluka mi je druga kuća
FOTO: Facebook/ Lana Pudar
Više od 400 plivača učestvovaće na 14. mitingu "Swim Wars“ koji u subotu organizije Akademski plivački klub "22. april“ na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci.

Takmičenje je počeelo danas, a jedna od najvećih zvijezda mitinga je naša najbolja plivačica Lana Pudar. Pored nje tu je i Anja Crevar iz srbije. Upravo ove dvije plivačice su i ambasadorice mitinga.

“Banjaluka i APK „22. april“ praktično su mi druga kuća. Najviše vremena provodim upravo ovdje sa sjajnim trenerom i imam odlične uslove za napredak. Ove godine imam nekoliko velikih takmičenja i želim da se što bolje spremim za njih. Prvo me očekuje Evropsko juniorsko prvenstvo u Beogradu, zatim Svjetsko prvenstvo u Japanu, te svjetsko juniorsko u Izraelu. Takođe tu je i Evropsko prvenstvo u malim bazenima”, rekla je mostarska sirena koja naglašava da će joj nastup u Banjaluci biti odlična provjera za predstojeća velika iskušenja.

Slično razmišlja i najbolja plivačica Srbije, inale vicešampionka Evrope Anja Crevar, baš kao i njihov trener i prvi čovjek “22. aprila“ Goran Grahovac.

“Miting je u FINA kalendaru što znači da je moguće juriti norme za najveća takmičenja”, rekao je Grahovac, prenosi N1. 




(A.R.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.