29.5.2023. 12:13
0
Na Olimpijskom bazenu Otoka održane utakmice 3. i 4. kola Vaterpolo lige KS
Utakmice 3. i 4. kola Vaterpolo lige Kantona Sarajevo odigrane su proteklog vikenda na Olimpijskom bazenu Otoka.

U prvom susretu u subotu, kadeti Invictuma bili su superiorniji tokom cijele utakmice protiv Mladosti. Slavili su sa 20:5 (7:0)(5:2)(7:0)(3:1), a igrač utakmice bio je Hamza Pita (Invictum) sa pet pogodaka.

Juniora Invictuma i Topreda sasali su se u drugoj utakmici. Bio je to veoma zanimljiv i kvalitetan susret. Ipak nešto bolju igru i veći izbor kvalitetnijih igrača iskoristio je Invictum, koji je slavio sa 17:13 (6:1)(2:3)(4:5)(5:4). Najbolji pojedinci susreta bili su Rajak (Invictum) sa šest, te Redžepagić i Kahrić (Torpedo) sa po četiri postignuta pogotka.

Mlađi juniori i seniori, igrali su u nedjelju. Invictum je u kategoriji mlađih kadeta savladao Torpedo. Veoma dobra utakmica, čiju rezultatsku nezivjesnost je prekinuo Tešić (Invictum) u trećoj četvrtitini. Postigao je tri pogotka, čime je stvorena rezultatska prednost, koja je sačuvana do kraja. Konačan rezultat glasio je 11:5 (1:0)(2:1)(5:3)(3:1) za Invictum. Igrač susreta bio je Tešić sa četiri pogotka.

Mladost i Torpedo odigrali su utakmicu u seniorskoj kategoriji. Bolju uigranost i veći izbor igrača, koristi Torpedo, koji dominira tokom cijele utakmice. Ekipi Mladosti nije mogao pomoći ni BH reprezentativac Faris Đugum, koji je u ovom susretu postigao deset golova, čime je stekao i epitet igrača utakmice. Konačan rezultat glasio se 21:13 (3:2)(5:2)(8:4)(5:5) za Torpedo.

Takmičenje se nastavlja u subotu i nedjelju, 3. i 4. juna 2023. godine.


(A.R.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.