7.6.2023. 18:55
0
Nedžad Husić osvojio peto mjesto na Svjetskom taekwondo prvenstvu u Azerbejdžanu
Nedžad Husić osvojio je peto mjesto na Svjetskom taekwondo prvenstvu koje je održano u Azerbejdžanu.

Najbolji taekwondo borac iz Bosne i Hercegovine bio je slobodan kao nosilac u prvom kolu, u drugom i trećem kolu ostvario je pobjede nad predstavnicima Amerike i Nigera, dok je u četvrtfinalu zaustavljen od predstavnika Srbije.

Ovim nastupom Husić je treći put zaredom osvojio peto mjesto. Isti rezultat ostvario je na prvenstvu u Manchesteru 2019. godine, te Guadalajari 2022. godine.

Osim Husića na Svjetskom prvenstvu nastupilo je još sedam bh. takmičara, Ada Avdagić, Dinko Šegedin, Petra Ždero, Muhamed i Ibrahim Đonko, Katarina Kraišnik i Ivana Šarenac. Po jednu pobjedu ostvarili su Muhamed Đonko i Petra Ždero, dok su ostali zaustavljeni u prvom kolu.

Husića, Avdagić i Šegedina uskoro očekuju novi nastupi. Oni će nastupiti za taekwondo tim Bosne i Hercegovine na Evropskim igrama koje počinju 21. juna u Krakowu.

(Erna H.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.