13.1.2024. 22:01
0
Smajlagića pitali o ljutitoj reakciji Burića i riječima "pitajte selektora: Evo šta je odgovorio novinarima
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Nizozemske 36:20 u drugom kolu Evropskog prvenstva.

Selektor Irfan Smajlagić nakon utakmice je prokomentarisao lošu predstavu selekcije BiH.

“Jedna dobra škola za naše igrače, pogotovo za one koji prvi put nastupaju za selekciju BiH. Bitno je da osjete tu kvalitetu i nadam se da ćemo izvući pouke. Zalog je ovo za budućnost, i igrači da nađu sebe u toj priči na kojoj su razini u odnosu na vrhunske reprezentacije”, kazao je selektor BiH i dodao da protiv Gruzijaca imamo jasan cilj.

“Moramo imati objektivan cilj i mislim da će biti vrhunski rezultat ako dobijemo Gruzije. Ne smijemo zaboraviti da je ova selekcija složena u godinu dana. Plasirati se na Evropsko prvenstvo, bilo je kvalitetan korak. Mislim da je to nekakv i cilj, nadam se da ćemo ga i ostvariti”.

Reagovao je i na ljutitu izjavu Benjamina Burića, koji je u mix zoni prošao pored novinara uz dobacivanje: “Uzmite selektora, njega pitajte “. Novinari su pitali selektora, postoje li nesuglasice u svlačionici Zmajeva, evo šta je selektor odgovorio:

“Nije bilo nikakvih nesuglasica, ne znam zašto bi postojalo. Porazi su sastavni dio sporta. Morate naučiti se ponašati i kad pobjeđujete i gubite. Ako si pravi sportaš nadograđivat će se i u budućnosti”, zaključio je šef stručnog štaba bh. rukometaša.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.