30.1.2024. 18:01
0
Bokserski prvak se povukao sa samo 26 godina: Razlog je šokantan
Shakur Stevenson, WBC prvak u lakoj kategoriji, iznenandno je najavio povlačenje iz boksa, iako ima samo 26 godina.

Američki bokser je u kratkoj profesionalnoj karijeri osvojio titulu prvaka tri divizije, a kao razlog za povlačenje iz profesionalnog bavljenja sportom je kazao da je boks postao "slab", prenosi Dnevni avaz.

- Zvanično se povlačim iz boksa. Bit ću u teretani usavršavajući svoj sport i pomagat ću novoj generaciji da bude sjajna i juri svoje snove, ali ne želim da budem dio ove slabe bokserske igre - naveo je Stivenson u objavi. 

Stevenson je u karijeri upisao 21 pobjedu u isto toliko mečeva, a bio je WBO prvak u pero i super-pero kategoriji, dok je u novembru osvojio WBC titulu u lakoj kategoriji. 

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.