19.12.2015. 17:26
0
Pogledajte kako izgleda Ljubljana noću: Jednostavno, fantastično
Božićno i novogodišnje vrijeme svake godine u glavnom gradu Slovenije obilježeno je sajmom i osebujnim kulturno-zabavnim programom pod nazivom "Prosinac u Ljubljani", a vrhunac zabave je proslava Nove godine na otvorenom.
Ljubljana ima dugu tradiciju dočeka Nove godine na otvorenom, a vatromet iznad ljubljanskog dvorca jedan je od najljepših vatrometa u regiji.



Novogodišnji provod u glavnom gradu Slovenije predviđen je za sve generacije, pa je tako svaki od glavnih gradskih trgova sa programom koji će se tu događati u novogodišnjoj noći spremljen za drugačiji ukus.

Božićna i novogodišnja atmosfera već se osjeća na sve strane, iako je do tih praznika ostala još cijela radna sedmica, odnosno dvije. 

Gradske vlasti ove kao ni prethodnih godina nisu štedjele na ukrasima te je postavljeno 64 kilometra lampica, od čega je desetak kilometara lampica samo na 20 metara visokom božićnom drvcu u centru grada. 

Značajnije zgrade i mostovi osvijetljeni su sa 106 reflektora, a stario dio grada i Brdo sa 350 reflektora. 

U samoj novogodišnjoj noći Ljubljančane, ali brojne goste zabavljat će muzičari na per lokacija u gradu. Među onima koji će nastupiti su Modrijani, Društvo mrtvih pesnikov, Maja Založnik & Moonshine, DJ JAMirko, Neisha, Nina Badrić, Janez Bončina Benč, Željko Bebek, Ivan Zak, Nina Pušlar, Vlado Kreslin in Mali bogovi, Željko Joksimović, Muff, Tabu, Klemen Klemen...

Ljubljanska turistička zajednica za posjetitelje svakog dana nudi i organizirano razgledanje grada.

(Anadolu Agency)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.