25.10.2019. 15:23
0
Za općine Slano, Neum i Ravno višesatno čekanje na granicama ne ide u prilog
Načelnici općina Neuma, Ravnog i Slanog na jugu BiH i Hrvatske zatražili su da se produži razdoblje u kojemu bi malogranični prijelazi na području ovih općina između dviju država bili otvoreni za međunarodni promet kako bi se smanjile gužve i olakšao život mještana.

Načelnici Slanog, Neuma i Ravnog u četvrtak su se susreli s članovima mješovitog povjerenstva za praćenje provedbe ugovora između BiH i Hrvatske o graničnim prijelazima, navodi se na službenim stranicama neumske općine.

Na sastanku je istaknuto kako se stanovništvo ovoga područja svakodnevno suočava s višesatnim čekanjima na graničnim prijelazima. Režim prijelaza granice dodatno je otežan ulaskom Hrvatske u Europsku uniju.

Naime, budući su Neum, Ravno i Slano, općine koje se razvijaju prvenstveno kroz turizam, višesatno čekanje na graničnim prijelazima im nikako ne ide u prilog.

S ciljem olakšavanja ovih problema mješovito povjerenstvo za praćenje provedbe ugovora između BiH i Hrvatske o graničnim prijelazima privremeno je, tijekom ljetne sezone, granične prijelaze za pogranični promet prekategorizirao u granične prijelaze za međunarodni promet putnika, čime se uvelike olakšao suživot ljudi s obje strane  granice.

Stoga su načelnici zatražili od mješovitog povjerenstva za praćenje provedbe ugovora između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske o graničnim prijelazima da razmotre mogućnost produživanja otvaranja navedenih malograničnih prijelaza.

(Fena)

SlanoNeum
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.