5.10.2020. 13:58
0
Pet amputiraca uspješno izveli uspon na Maglić
Tokom proteklog vikenda pet amputiraca - preživjelih od mina su uspješno izveli uspon na Maglić, najviši planinski vrh u Bosni i Hercegovini.

Aktivnost je simbolično nazvana "Planinarski izazov preživjelih od mina“ i pokrenuta je od samih korisnika projekta - preživjelih od mina koji su smatrali da vlastitim primjerom trebaju dati doprinos da pitanje eliminacije negativnog uticaja mina u BiH konačno dobije svoj epilog.

Preživjeli koji su uspješno izveli uspon na Maglić su: Dejan Zvizdalo iz Trnova, Mirko Zečevic Tadić iz Brčkog, Nijaz Memić iz Sarajeva, Dragan Janjić iz Trebinja i Željko Volaš i Banja Luke.

Aktivnost je organizovana u okviru projekta ''Zajednice različitih, ali ravnopravnih građana'' kojeg finansira Evropska unija, a realizuju Organizacija amputiraca UDAS u partnerstvu sa Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Udruženjem građana ''Nešto Više''.

Projekt ima za cilj da poveća uključenost organizacija civilnog društva u procesu evropskih integracija BiH u domenu socijalne inkluzije s posebnim akcentom na prava i nediskriminaciju osoba sa invaliditetom. 

Evropska unija je za projekt ''Zajednice različitih, ali ravnopravnih građana'' izdvojila 500.000 eura s ciljem integracije osoba sa invaliditetom te kreiranja uslova za njihovo zapošljavanje, saopćeno je iz Organizacije amputiraca UDAS. 

(Fena)

Maglic
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.