27.4.2021. 17:01
0
Izrael se otvara za vakcinisane turiste od maja
Izraelsko Ministarstvo turizma saopštilo je danas da želi da otvori zemlju za vakcinisane strane turiste, počev od maja, nakon dramatičnog pada novih infekcija u zemlji, iako je Ministarstvo zdravlja odmah predložilo odlaganje tog poteza za mjesec dana, u svjetlu globalne situacije morbiditeta i otkrića novih varijanti, prenosi Nova.rs.

Ministrica turizma Orit Farkaš-Hakohen izjavila je da će Izrael početi da prima mali broj vakcinisanih turističkih grupa od 23. maja, proširujući kvotu tokom narednih nekoliko sedmica i otvarajući se turistima koji putuju sami do jula.

Ministarstvo zdravlja, međutim, želi  dazabrani dolazak turista iz Indije i još šest zemalja koje su suočene sa velikim brojem zaraženih.

Za to je potrebno odobrenje vlade premijera Benjamina Netanijahua.

Izraelcima će možda biti zabranjeno putovanje u određene zemlje pogođene pandemijom koronavirusa, a kada se budu vraćali iz njih moraće u karantin iako su vakcinisani, navodi se u prijedlogu Ministarstva zdravlja o kojem će danas ministri raspravljati, prenio je izraelski dnevnik "Haarec".

Prijedlog se odnosi na putovanje u i iz Ukrajine, Etiopije, Brazila, Južne Afrike, Indije, Meksika i Turske, gdje su zabilkežene visoke stope zaraze koronavirusom.

(Ajdin Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.