16.6.2021. 11:34
0
EU dodaje Sjedinjene Države na listu sigurnih putovanja
Vlade država članica Evropske unije usuglasile su se u srijedu da dodaju Sjedinjene Države na svoju listu zemalja iz kojih će biti dopuštena putovanja koja nisu od velikog značaja, saopćili su diplomati EU.

Ambasadori iz 27 članica EU odobrili su dodavanje na tu listu Sjedinjenih Država i pet ostalih zemalja na sastanku u srijedu, dok će ta promjena stupiti na snagu u narednim danima, prenosi Reuters.

Albanija, Liban, Sjeverna Makedonija, Srbija i Tajvan također će biti uvršteni, dok će kineske administrativne regije Hong Kong i Makau biti uključene sa zahtjevom uklanjanja recipročnih mjera.

Članice EU preporučile su postepeno ukidanje putnih ograničenja za osam zemalja na toj listi - Australije, Izraela, Japana, Novog Zelanda, Ruande, Singapura, Južne Koreje i Tajlanda.

Pojedinačno članice EU mogu odlučiti za opciju traženja negativnog testa na COVID-19 ili na  period karantina.

(FENA)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.