30.7.2021. 15:17
0
Saudijska Arabija počinje dočekivati turiste od 1. augusta
Ministarstvo turizma najavilo je da će od 1. augusta Kraljevina Saudijska Arabija dozvoliti stranim turistima ulazak i ukinuti zabranu za nosioce turističkih viza.

Potpuno vakcinisani turisti mogu ući u Saudijsku Arabiju bez potrebe za obaveznim karantinskim periodom, pod uslovom da po dolasku predoče službeni sertifikat o vakcinaciji i dokaz o PCR testu s negativnim rezultatom u roku od 72 sata.

Posjetioci Kraljevine također su dužni da  registruju svoje podatke o dozama vakcine putem novog elektronskog portala, pored registracije svojih podataka putem aplikacije „Tawakkalna“, koja je obavezna za ulazak na javna mjesta, uz napomenu da su oni koji su potpuno vakcinisani primili dvije doze vakcinacije jedne od odobrenih vakcina u Kraljevini, a to je Pfizer, AstraZeneca ili Moderna, ili jednu dozu Johnson&Johnson.

Oni koji žele dobiti turističku vizu mogu se prijaviti putem web stranice “Spirit of Saudi” visitsaudi.com, prenosi saudijska državna novinska agencija SPA.

- Ponovo želimo izraziti dobrodošlicu turistima i vrlo smo sretni što ponovo primamo goste u Kraljevinu nakon pauze zbog posljedica pandemije koronavirusa - rekao je ministar turizma, Ahmed Al-Khateeb.

- Tokom ove pauze smo svoje napore usmjerili na usku saradnju s našim partnerima u svim sektorima kako bismo osigurali posjetiteljima Kraljevine mogućnost uživanja u istraživanju naših turističkih blaga, važnih destinacija i znamenitosti i kako bi im omogućili uživanje u jedinstvenim turističkim iskustvima. Turisti će imati priliku da dožive kulturu velikodušnosti i gostoprimstva koja karakterizira saudijsko društvo - dodao je on.

Kraljevina Saudijska Arabija počela je odobravati turističke vize u septembru 2019. godine, historijskom odlukom u kojoj je Kraljevina otvorila svoja vrata turistima iz različitih zemalja svijeta, i u to vrijeme postigla izuzetne brojke jer je u periodu od šest mjeseci izdato 400.000 viza, prije obustave putovanja i zatvaranja luka i granica zbog pandemije koronavirusa.

(FENA)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.