25.8.2021. 20:53
0
Dobra vijest za građane BiH: Režim prelaska granice sa Crnom Gorom ostao isti
Crna Gora je od juče revidirala mjere za sprečavanje širenja korona virusa.

Dobra vijest za državljane Bosne i Heregovine je da je režim prelaska granice ostao isti - bez posebnih uslova i ograničenja.

Na crnogorsko primorje državljani Bosne i Hercegovine i zemalja regiona, i dalje mogu bez ikakvih ograničenja - granica je i nakon donošenja novih mjera ostala otvorena.

"Uslovi su nepomijenjeni za građane BiH i zemalja regiona, kojima je omogućen bezuslovan ulazak u Crnu Goru.  Za putnike iz drugih zemalja isto nema uslova ako su bili najmanje 15 dana u zemljama okruženja, a ako dolaze iz svoje zemlje, onda moraju posjedovati jedan od dokaza iz nacionalne digitalne kovid potvrde", rekao je Dejan Јanković, komandir Stanice granične policije Herceg Novi.

Ono što su obavezni svi koji borave na crnogorskoj rivijeri je pridržavati se prospisanih epidemioloških mjera, posebno onih koje se odnose na masovnija okupljanja i boravak u zatvorenom, gdje je neophodno imati dokaz o vakcinaciji, negativan test ili potvrdu o prebolovanom virusu.

Turistički radnici apeluju na poštovanje propisanih epidemioloških mjera, kako bi se više nego dobra sezona nastavila i u septembru.

Polako se podvlače crte za sezonu i prave planovi za septembar i oktobar. Po brojakma, jul i avgust su na crnogorskom primorju premašili rekorde iz 2019. godine. Svuda su se bilježile gužve od graničnih prelaza do smještajnih kapaciteta.

Danica Banjević, direktorka Turističke organizacije Tivat ističe da je od jula do avgusta u Tivtu boravilo 9.440 gostiju što je, kako kaže, 15 odsto više nego u 2019. godini.

Za one koji u septembru planiraju posjetu crnogorskoj obali, korisna informacija je da, u slučaju zaraze kovidom, tokom boravka u ovoj zemlji, imaju pravo na besplatnu medicinsku zaštitu i pomoć.

(Ajdin Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.