6.10.2021. 21:11
0
Velika Britanija ukinula upozorenja za putovanja u 32 zemlje
Britanija je u srijedu ukinula savjete protiv neesencijalnih putovanja u 32 zemlje i teritorije, nastavljajući pojednostavljivati ??režim putovanja nakon napretka u borbi protiv COVID-19 u cijelom svijetu.

Promjena će omogućiti ljudima lakše putovanje na odredišta poput Alžira, Malezije i Senegala, jer mnoge putničke osiguravajuće kuće isključuju pokriće za mjesta za koja vlada ne preporučuje putovanja, saopćilo je ministarstvo vanjskih poslova.

Britanija je nedavno zamijenila svoj sistem obojenih zemalja jednom crvenom listom i smanjila je mjere za testiranje potpuno vakcinisanih putnika, prenosi BBC.

Vlada i dalje savjetuje protiv svih osim neophodnih putovanja za brojne zemlje i teritorije na svojoj crvenoj listi, uključujući Brazil, Meksiko, Južnu Afriku i Tajland.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.