22.5.2022. 18:14
0
Putovao 12 dana motociklom iz Njemačke u Afganistan: "Želio sam pokazati da je sigurno"
Muškarac s dvojnim državljanstvom stigao je u Afganistan nakon dvanaestodnevnog putovanja motociklom iz Njemačke, izjavili su u nedjelju lokalni afganistanski dužnosnici za dpa.

Afganistanac, za kojega se vjeruje da ima i njemački pasoš, stigao je u subotu u afganistansku pokrajinu Ghazni, potvrdili su dvojica talibanskih dužnosnika i trojica lokalnih starješina.

Motociklist se predstavio kao "Zazai". Rekao je da je porijeklom iz afganistanske pokrajine Paktije, dodajući da je u afganistansku pokrajinu Herat ušao pošto je prošao kroz nekoliko zemalja, uključujući Tursku i Iran.

Pojasnio je da je u Afganistan stigao kako bi prisustvovao jednom vjenčanju.

Lokalni dužnosnik je kazao da muškarac ima sve potrebne dozvole za ulazak u Iran i ostale zemlje, ali je u Afganistan ušao ne obavijestivši prethodno njihove vlasti.

- Pitao sam ga što ovim želi postići, a on mi je odgovorio kako želi svijetu pokazati da je Afganistan siguran i da su odande ljudi prije bježali, no da sada mogu putovati biciklom ili motociklom - rekao je lokalni talibanski dužnosnik.

Na fotografijama koje je objavio thenomadtoday, a podijelili su ih i lokalni mediji, vidi se muškarac pokraj motocikla s nekoliko lokalnih talibanskih dužnosnika i lokalnih Afganistanaca.

(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.