23.10.2022. 20:34
0
Uskoro će zaploviti najveći kruzer na svijetu, ima bazen, vodopade i parkove
"Icon of the Seas" kompanije Royal Caribbean bit će najveći brod za krstarenje na svijetu i nudit će nevjerojatne nove značajke, uključujući vodeni park, infinity bazene.

Prvo kruzer Icon Class isplovit će u januaru 2024. godine. Na njemu će biti najveći vodeni park i prvi infinity bazen na kruzeru. Sadržavat će vodopad od 16 metara visine, bar u kojem će se moći plivati te vlastiti Central Park, koji je inspiriran urbanim njujorškim parkom. Luksuzni megabrod primat će rezervacije od sljedeće sedmice.

Kruzer je težak 250.800 tona  što ga čini najvećim brodom za krstarenje na svijetu. Prostire se na 365 metara u dužinu.

Sadrži 2805 kabina te mu je fokus na porodičnom odmoru. Kruzer može primiti 7.600 putnika i 2.350 članova posade. Posjetitelji će moći uživati u luksuznim kabinama i apartmanima. Između ostalog, kruzer ima tobogan, kino, karaoke i ogromnu terasu.

Na vrhu kruzera nalazi se AquaDome, koji će po danu imati vlastiti vodopad i pogled na more, a noću će se pretvoriti u društveno središte s restoranima, barovima i aqua predstavama. Sadržavat će modernu robotiku i vrhunsku tehnologiju.




(Admir O.)

Kruzer
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.