23.2.2023. 21:07
0
Mlada stjuardesa iz Albanije onesvijestila se nakon slijetanja, ubrzo umrla
Mlada stjuardesa iz Albanije (24) preminula je od sindroma iznenadne smrti u odraslih nakon što je njen avion sletio na aerodrom Stansted u Londonu, pokazuju nalazi istrage. Greta Dyrmishi je radila za avio kompaniju Air Albania. Iznenada se 21. decembra onesvijestila nakon slijetanja i ubrzo preminula.

Obdukcijom je utvrđeno da je 24-godišnjakinja umrla od sindroma iznenadne smrti u odraslih. Kada je pala u nesvijest, osoblje joj je pružilo prvo pomoć, a bolničari proveli proceduru oživljavanja, no nije joj bilo spasa. Sindrom iznenadne smrti u odraslih, poznat i kao sindrom iznenadne aritmičke smrti (SADS), ukazuje na neočekivanu smrt od srčanog zastoja, pri čemu nije poznat uzrok prestanka rada srca.

Od ovog sindroma svake godine u Ujedinjenom Kraljevstvu umre oko 500 ljudi. Te može biti posljedica nasljednog srčanog oboljenja. Kada se mlada stjuardesa onesvijestila, odmah su kontaktirani bolničari te su do aviona stigla dva vozila hitne pomoći, piše Daily Mail.

“24-godišnjakinja je bila na letu iz Albanije. Onesvijestila se na pisti nakon slijetanja te joj je pružena prva pomoć. Deset minuta kasnije nije bilo pulsa pa su bolničari započeli oživljavanje. Zatim su potvrdili da je preminula”, izvijestila je mrtvozornica iz Essexa Michelle Brown.

“Obdukcija je utvrdila da je uzrok njezine smrti sindrom iznenadne smrti u odraslih. U vrijeme incidenta bila je ispred vrata u avionu na aerodromu Stansted”, dodala je.

Oglasila se i avio kompanija Air Albania i izrazila saučešće porodici. “Članica našeg osoblja Greta Dyrmishi je 21. prosinca, nakon iskrcavanja putnika s našeg leta za London, doživjela srčani udar. Izgubili smo je iako joj je pružena sva medicinska pomoć”, saopćila je kompanija.

“Odmah smo kontaktirali njezinu porodicu. Gretu ćemo uvijek pamtiti kao profesionalnu zaposlenicu, odličnu saradnicu i veliku prijateljicu. Neka joj se Bog smiluje i podari mir porodici. Air Albania će i dalje biti uz njezinu porodicu”, dodaje.


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.