8.11.2015. 19:21
0
Izlazne ankete izbora u Hrvatskoj: Hrvatska raste i Domoljubna koalicija izjednačeni
Prema izlaznim anketama objavljenim nakon zatvaranja biračkih mjesta na parlamentarnim izborima u Republici Hrvatskoj najviše glasova dobili su Hrvatska raste i Domoljubna koalicija koji su osvojili po 56 mjesta u hrvatskom Saboru.

Na drugom mjestu prema izlaznim anketama je Most sa 18 mjesta, dok se na trećem mjestu nalazi Živi zid sa tri mjesta, a Milan Bandić 365 dobila je dva mjesta, objavio je HRT na osnovu istraživanja agencije Ipsos puls.

Danas su održani osmi izbori za hrvatski Sabor i prvi nakon ulaska Hrvatske u Evropsku uniju 2013. godine.

Pravo glasa imalo je oko 3,8 miliona građana u Hrvatskoj i inostranstvu, a izlaznost birača do 16,30 sati iznosila je 46,5 posto, nešto više nego na parlamentarnim izborima 2011. godine.

Građani s pravom glasa birali su 151 saborskog zastupnika, a privremeni nepotpuni  rezultati izbora bit će objavljeni u 22 sata, najavljeno je iz Državnog izbornog povjerenstva (DIP). Oko ponoći trebala bi biti prebrojana većina glasova kada će biti objavljeni prvi nepotpuni rezultati izbora.

Izlazne ankete dobijaju se na osnovu anketiranja birača prilikom izlaska sa biračkog mjesta i rade se u pravilu na većem anketnom uzorku.

(Anadolija)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.