8.11.2015. 22:10
0
Neslužbeni rezultati izbora u Hrvatskoj: HDZ-ovoj koaliciji 63, SDP-ovoj 52 mjesta u Saboru
Prema prvim neslužbenim i nepotpunim rezultatima današnjih parlamentarnih izbora u Republici Hrvatskoj najviše glasova osvojila je Domoljubna koalicija koju predvodi Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), a slijedi koalicija Hrvatska raste predvođena Socijaldemokratskom pertijom (SDP).

Domoljubna koalicija je, prema prvim neslužbenim i nepotpunim rezultatima koje je na osnovu prebrojanih 14,3 posto glasova u 22 sata objavilo Državno izborno povjerenstvo (DIP), osvojila  je 63 mjesta u Saboru Hrvatske, a koalicija Hrvatska raste 52 mjesta.

Biračko pravo na osmim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj imalo je oko 3,8 miliona građana od kojih je 61,12 posto njih izašlo na biračka mjesta.

MOST, koalicija nezavisnih kandidata, osvojila je 17 mjesta u Saboru, IDS pet, Živi zid dva, HDSSB dva, a Milan Bandić 365 dva.

(Anadolija)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.