16.11.2015. 13:42
0
Hrvatska: Milanović, Leko i Pusić položili cvijeće pred francuskim veleposlanstvom
Premijer Hrvatske Zoran Milanović, predsjednik Sabora Josip Leko i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić točno u podne položili su cvijeće pred zgradom Veleposlanstva Francuske u Zagrebu.
Točno u podne diljem zemlje oglasile su se na minutu sirene za uzbunu, a predstavnici Vlade i Sabora okupili su se pred veleposlanstvom Republike Francuske u Zagrebu.

Predstavnike vlasti primila je pred veleposlanstvom francuska veleposlanica u Hrvatskoj Michelle Boccoz.

Premijer Zoran Milanović izrazio je žaljenje zbog događaja u Francuskoj te izrazio sućut francuskom narodu. Također je kazao kako su teroristi većinom mladi, fragilni ljudi te je izrazio zabrinutost što ih „stariji truju“.

Na pitanje može li se sličan čin terorizma dogoditi u Hrvatskoj, kazao je kako može, ali kako Hrvatska ima prednost što je mala zemlja.

Predsjednik Sabora Josip leko izjavio je kako duboko suosjeća sa francuskim narodom te kako je ovo napad na zajedničke demokratske vrijednosti.

Ministrica Pusić je izjavila kako kretanje izbjeglica od ulaska do izlaska iz zemlje nadzire policija od samoga početka izbjegličke krize te je najavila kako će takav tretman biti nastavljen i dalje.

Pusić je kazala kako je cilj zaustavljanje izbjegličkog vala te kako je to inicijativa na kojoj se intenzivno radi u dogovoru sa Turskom i kako val treba biti zaustavljen na tursko-grčkoj granici.

Danas je na prijedlog Vlade u Hrvatskoj proglašen Dan žalosti, zastave su na svim institucijama spuštene na pola koplja.

U terorističkim napadima koji su se u petak desili u Parizu, poginule su  132 osobe, dok ih je 349 povrijeđeno. Napadi su izvedeni na šest lokacija, a tom prilikom je poginulo i sedam napadača. Odogovornost za napad preuzela je teroristička organizacija ISIS.
(Anadolija)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.