18.11.2015. 13:39
0
Zbog malverzacija oko transfera, ponovo uhapšen Zdravko Mamić
Čelni čovjek zagrebačkog Dinama, Zdravko Mamić, je uhapšen zajedno sa još četiri osobe, prenosi beogradski Kurir.

Piše: Haris Ahbabović

Hrvatski mediji prenose da je među uhapšenima i sin predsjednika Dinama, Mario Mamić. Još uvijek nije poznato šta su razlozi hapšenja, a spekuliše se da je riječ o finansijskim malverzacijama, odnosno izvlačenju novca iz Dinama.

Navodno, Mamić je sa saradnicima prilikom transfera igrača preko svoje nekadašnje agencije "Mamić Sport Agency" (MSA), oštetio klub za 78 miliona kuna, što je oko 10.250.000 eura. Agenciju je zvanično vodio Mamićev sin Mario.

Mediji izvještavaju da su u toku i pretresi kuća svih uhapšenih. Večernji list je objavio da je USKOK pokrenuo akciju na osnovu krivične prijave Samostalnog sektora za otkrivanje poreznih prevara Ministarstva finansija. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.