17.12.2015. 12:53
1
Policajac oborio ženu na beton i stavio joj lisice jer je prešla ulicu dok je na semaforu bilo crveno svjetlo
Jučer se u centru Osijeka dogodio incident koji je šokirao građane Hrvatske. Naime, policajac je oborio pješakinju na beton i stavio joj lisice jer je prešla ulicu dok je na semaforu bili crveno svjetlo.

"Sestra je vidjela da je žena prešla preko zebre dok je bilo crveno svjetlo na semaforu. Za ženom je odmah došao policajac od nekih 130 kilograma i pitao je zna li šta je učinila. Žena je nešto odgovorila i krenula dalje, no policajac ju je sustigao, svom težinom se bacio na nju, srušio je na beton i vezao lisicama", ispričala je radnica objekta koji se nalazi u blizini za Glas Slavnije. 

Jedan mladić je pokušao pomoći ženi, ali mu je policajac rekao da će i njega privesti ukolko se bude miješao. 

"Da je napravila ne znam šta, nije u redu da policajac tako skače po ženi. Kad ju je srušio, kleknuo je na nju, a ona je zapomagala. Kada joj je stavio lisice žena se, očito šokirana, pokušala oteti, ali joj je tako zavrnuo ruku da mislim da joj je rame iskočilo. Ovo je prestrašno. Vidjela sam da se radi o ženici koja baš i nije neka opasnost za okolinu", kazala je jedna svjedokinja događaja.

Iz policije su potvrdili da je u toku istraga zbog prekomjerne upotrebe sile. 

"Slijedi utvrđivanje svih činjenica u vezi ovog slučaja, te utvrđivanje opravdanosti upotrebe policijske sile. Za vrijeme njegovog postupanja bila je uključena videokamera koju je imao na uniformi", kazao je glasnogovornik osječke policije.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.