26.12.2015. 15:25
0
U toku saslušanje bivšeg ministra i još sedam osoba: Pogledajte snimak hapšenja
U Tužilaštvu Srbije za organizovani kriminal u toku je saslušanje bivšeg ministra poljoprivrede Slobodana Milosavljevića i još sedmero osumnjičenih za malverzacije poljoprivrednim zemljištem u Novom Sadu, kojima je preduzeću "Maksim & co" pribavljena protivpravna imovinska korist viša od milijardu dinara /oko osam miliona eura/.

Na salušanju su i Dušan Protić, Zoran Šćepanović, Zoran Radoman, Jovan Keravica, Mirjana Spasić, Ilija Radosavljević i Musulin Gorki, saopšteno je iz Tužilaštva za organizovani kriminal. 

Krivičnom prijavom policije koja je podnesena tužilaštvu, oni se terete da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja i zloupotreba položaja odgovornog lica. 

Sumnja se da su od decembra 2004. do kraja juna 2008. godine izvršili nezakonitu zamjenu poljoprivrednog zemljišta u svojini privrednog društva "Maksim & co", čiji je vlasnik osumnjičeni Šćepanović i državnog zemljišta u građevinskom reonu grada Novog Sada čiji je korisnik bila Opšta zemljoradnička zadruga Novi Sad. 

Tom prilikom preduzeću "Maksim & co" pribavili su protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više od milijardu dinara, s obzirom da je vrijednost zemljišta u državnoj svojini bila višestruko veća od vrijednosti poljoprivrednog zemljišta koji je država dobila u razmjeni, navodi se u saopštenju. 

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović potvrdio je da je u akciji borbe protiv korupcije noćas uhapšeno 79 osoba, dok se za pet još traga. 

Svi su uhapšeni zbog korupcije u 20 različitih slučajeva, čime je država oštećena za više od 100 miliona eura.

(SRNA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.