27.12.2015. 16:21
0
Vučić: Prešutit ću Izetbegovićeve kritike zato što želim najbolje odnose sa BiH
Premijer Srbije Aleksandar Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara kako komentariše kritike člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da njegova podrška Banja Luci znači vraćanje jednostranoj politici inata i konflikata, rekao da treći put sluša napade iz Sarajeva i da će treći put da prešuti.
-Treći put slušam napade i kiritke iz Sarajeva, svaki put kada im je to potrebno za njihove unutrašnje prilike, i treći put ću da prešutim, ne zato što nemam šta da odgovorim ili jer smo slabiji, već zato što želim najbolje odnose sa Bosnom i Hecegovinom, rekao je premijer.

Vučić je poručio da Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH, ali da istovremeno voli Republiku Srpsku i ima obaveze prema tom entitetu, koje proizilaze iz Dejtonskog sporazuma, i da ukoliko neko želi sukobe i svađe, to u Srbiji neće naći, javlja RTS.
(NAP)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.