18.5.2016. 20:46
0
Slovenija: Policija savladala ženu koja je prijetila eksplozijom plinske boce
Slovenska policija uspjela je nakon više od 12 sati u srijedu navečer riješiti krizu koju je izazvala žena prijeteći eksplozijom plinske boce u stanu u koji se zatvorila boreći se tako protiv nasilne deložacije zbog ovrhe.

Interventna policija, vatrogasci i medicinska pomoć napustili su nešto poslije 19 sati mjesto događaja,  okolicu stambene zgrade u gradiću Lucija na slovenskoj obali.

Iz zgade je rano ujutro bilo evakuirano 70-ak stanara, pa je mučna situacija konačno riješena. Žena se rano ujutro zaključala u stan u kojem je bilo više plinskih boca nakon dolaska policije koja je asistirala deložaciji. Nakon neuspješnih višesatnih pregovora da se preda, žena je konačno bila savladana.

Mediji navode da je riječ o osobi koja se bavila ugostiteljstvom, ali je zapala u dugove koje je tek djelomično uspjela vratiti, pa je prema odluci suda stan prodan trećoj osobi. Vlasnica se nije slagala s rješenjem po kojemu bi dobila razliku u cijeni od oko 70 tisuća eura jer je stan prodan po polovici realne cijene i na inzistiranje jednog vjerovnika kojemu je dugovala manje od 3000 eura.

Ministarstvo za socijalna pitanja navelo je u vezi s tim slučajem da se u državi godišnje izvede 40 do 90 deložacija zbog ovrhe nad nekretninama, te da se i takve osobe mogu javiti socijalnim službama kako bi bile stambeno zbrinute ili mogu zatražiti socijalnu pomoć.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.