19.8.2016. 8:29
10
Prostitucija uzela maha: Studentice u Beogradu prodaju tijelo za 15 KM
Djevojke u Srbiji sve se češće bave najstarijim zanatom, a novcem koji zarade plaćaju školarinu, stan i hranu, jer se drugačije ne mogu uzdržavati dok studiraju. Teška materijalna situacija natjerala je mnoge studentice na prostituciju, a u toj borbi za golo preživljavanje neke su spremne svoje tijelo prodavati i za hiljadu dinara (približno 15 KM), piše Kurir.

“Studentska prostitucija je doslovno procvjetala u Beogradu u posljednjih godinu dana, a glavni je razlog neimaština. Neke studentice tako zarađuju za život, plaćaju školarinu, kupuju hranu… Mnoge od njih su na fakultetu uzorne, pa tako tokom dana marljivo uče, a noću čekaju mušterije kod Plavog mosta i oko željezničke stanice. Međutim, dok elitne prostitutke zarađuju i nekoliko stotina eura po satu, ove djevojke seks nude za hiljadu ili dvije hiljade dinara”, kaže sugovornik za Kurir. 

Dodaje da se prostitucijom u posljednje vrijeme sve ćešće bave i mladići. 

“Pristaju na sve, a usluge pružaju u automobilu ili stanu klijenta. Cijene su tako niske jer im je novac hitno potreban za preživljavanje, dok je, s druge strane, i konkurencija velika, što također obara cijenu. I u ostalim univerzitetima u Srbiji je vjerovatno isto”, kaže. 

(Kurir / Merima Druškić)

10
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.