27.8.2016. 20:09
0
Beograd: Na Savskoj promenadi održava se 12. Karneval brodova
Na Savskoj promenadi, na potezu od Brankovog mosta do mosta Gazela, u glavnom gradu Srbije, održava se Beogradski karneval brodova, čiji je zvanični početak obeležen spuštanjem maketa brodova u Savu, javlja Anadolu Agency (AA).

Pre zvaničnog početka Karnevala, na keju je upriličen program za najmlađe, a u okviru programa nastupio je dečiji hor „Čarolija“ i poznati dečiji pevač Minja Subota. Dvanaesti po redu Karneval brodova svečano su otvorili zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović i direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović.

„Ovo je 12. put da se Beograđani i njihovi gosti iz zemlje i inostranstva okupljaju ovde, no ove godine je promenjeno tačno mesto. Prvi put smo na savskom šetalištu, nov izuzetan prostor, koji ćemo ove godine pokušati da osvojimo i nadam se da ćemo uspeti u tome, jer je značajno veći i bolje uređen u svakom slučaju“, rekao je Popović.

On je kazao da je ove godine Karneval i sadržajno veći, jer su zastupljene dečije radionice, zatim olimpijski sport, veslanje te koncert grupe Neverne bebe, mažuretkinje, karnevalske grupe na obali, preko 80 ukrašenih čamaca i brodova, koji će učestvovati u defileu i na kraju vatromet.

„Sve to treba da posluži kraju letnje sezone, jer ubrzo počinje školska godina, svi su u Beogradu i ovo je u stvari karneval Beograđana“, dodao je Popović.

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović naveo je da je pre 13 godina na desnoj obali Save započela manifestacija, Karneval brodova, veoma skromno, ali da je godinama prerasla u jednu od najlepših i najuzbudljivijih manifestacija u glavnom gradu Srbije.

„Veliki broj Beograđana dolazi da vidi brodove, spušta se na reku, veliki broj turista takođe i ovo je jedna prava atrakcija. Beograd je grad koji je nastao na ušću dveju reka i Beograd mora da bude na rekama i da živi na rekama“, rekao je Mladenović.

On je dodao da je Beograd turistički centar ovog dela Evrope te da je svake godine zabeležen dvocifren rast turista, dvocifren rast noćenja, kao i povećanje cruisera iz Zapadne Evrope, koji prolaze kroz Srbiju, što je jedan od osnovnih potencijala Beograda. 

(Anadolu Agency) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.