22.9.2016. 12:36
0
Bježeći od policije kroz otvoren prozor u tuđi stan ubacio ruksak pun droge
Gotovo 3,5 kilograma marihuane i nešto manje od kilograma amfetamina zaplijenila je zagrebačka policija od 30-godišnjaka koji je izazvao sumnju jer je pokušao pobjeći patroli, a potom se otkrilo i da je ruksak s drogom, kako bi se riješio dokaza, ubacio kroz otvoren prozor tuđega stana.

U prvim jutarnjim satima srijede, oko 1,40 sati, policijska patrola zapazila je u centru Zagreba u Kačićevoj ulici muškarca s ruksakom na leđima. No, kada su ga pokušali legitimirati sumnjivac se dao se u bijeg.

"Utrčao je u jedan haustor u Kačićevoj ulici te se ubrzo vratio bez ruksaka, nakon čega se ponovno pokušao udaljiti pa su policijski službenici nad njim upotrijebili sredstva prisile-lisice", izvijestila je zagrebačka policija.

Policijske sumnje potvrdila je i stanarka iz haustora koja je ispričala da joj je nepoznata osoba kroz prozor u stan ubacila ruksak. 

"Uviđajem je utvrđeno da se u ruksaku nalaze paketi oblijepljeni selotejp trakom te jedna vrećica s prahom odnosno tri paketa s marihuanom ukupne težine 3.400 grama i jedna vrećica s 980 grama amfetamina", stoji u policijskom izvještaju.

Nakon kriminalističkog istraživanja 30-godišnjak je, uz kaznenu prijavu državnom odvjetništvu, završio u policijskom pritvoru.

 (FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.