28.10.2016. 13:12
0
Djevojka iz Šibenika preko 'Deep Weba' kupovala 'speed'
Šibenska policija uhitila je 22-godišnjakinju koja je nabavljala amfetamin "speed" na skrivenom dijelu interneta, tzv. "Deep Webu", a zbog prodaje te droge privela je njezina vršnjaka u čijem je stanu pronašla manji dio droge kupljene od inozemnog cyber dilera.

Policija je u petak izvijestila kako je istragom utvrđeno da je 22-godišnjakinja od lipnja do rujna ove godine u dva navrata naručila na internetu ukupno 75 grama "speeda" - jednom 25, a zatim i 50 grama.

 Policija je za njezine ilegalne aktivnosti doznala nakon što je u srijedu navečer kod nje pronašla 0,3 grama, a kod 22-godišnjeg Šibenčanina 5,2 grama marihuane. Po nalogu Županijskog suda pretražili su njegov stan u Šibeniku i tamo pronašli još 5,9 grama marihuane, 17,1 grama "speeda" te digitalnu vagu s ostacima te droge.

Istragom je utvrđeno je da je mladić u najmanje sedam navrata prodavao amfetamin konzumentima s područja Šibenika, a da je 22-godišnjakinja taj ‘speed’ naručila na internetu i tako posredovala u nabavi droge.

Oboje su uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama predani pritvorskom nadzorniku do nastavka kaznenog postupka pred Općinskim državnim odvjetništvom.   

"Deep Web" je nekomercijalni internet prostor kojem se ne pristupa klasičnim pretraživačima poput Googlea, a na kojem cvate ilegalno tržište droga. Slično kao što se trguje na eBayu, tamo se prodaje droga i druga ilegalna roba poput oružja, ukradenih umjetnina, a moguće je i naručiti nečije ubojstvo.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.