31.10.2016. 12:48
0
Iz kaveza u zagrebačkom Zoološkom vrtu pobjegla vučica
Iz svog kaveza u zagrebačkom Zoološkom vrtu danas je prije podne pobjegla mlada vučica.

Tijekom potrage za njom djelatnici vrta zamolili su posjetitelje da se sklone u zatvorene nastambe, a potraga nije dugo trajala. Nestašna vučica vraćena je u kavez, a posjetitelji su se smirili i nastavili obilaziti Zoološki. 

"Mi smo nabavili mladi par vukova, to je još bilo nepoznato javnosti. Još dok su bili stari vukovi, koji su uginuli lani, pojačali smo i povisili ogradu. Mladu vučicu spojili smo s mladim vukom i ženka je na još neutvrđen način pobjegla", ispričao je za Index ravnatelj Zoološkog vrta Damir Skok.

Unutar manje od pet minuta timaritelji i zoolozi životinju su izolirali na lokaciji gdje su je mogli sigurno uspavati te nakon toga transportirati u nastambu. Nitko od posjetitelja pritom nije bio ugrožen, a izuzetno je bitno da ni životinja nije ozlijeđena, naglašava.

"Uspavana je puškom, nije ozlijeđena i s njom je sve u redu", dodao je.

Naglasio je da će djelatnici Zoološkog vrta sad provjeriti sigurnost nastambe te moraju provjeriti što se zapravo dogodilo i kako je vučica pobjegla. Mlada je ženka došla iz češkog Plzena, a mužjak iz njemačkog Berlina.

(index.hr/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.