8.2.2017. 22:00
0
U Albaniji otkrivena velika mreža krijumčara: Migrantima naplaćivali 1.250 eura
Albanska policija je otkrila najveću mrežu krijumčara migranata od početka krize i u nekoliko operacija od početka septembra uhapsila 18 osoba, objavilo je državno odvjetništvo u srijedu, prenosi Patria.

Osumnjičeni za krijumčarenje ljudi su optuženi da su radili za podružnicu koja je organizirala prolazak migranata s Bliskog istoka i sjeverne Afrike prema Austriji i Njemačkoj.

Istraga je pokazala da je ta mreža bila dobro organizirana i preko Grčke, Albanije, Kosova, Srbije i Mađarske vodila migrante u Austriju i Njemačku, rekao je glasnogovornik albanskog tužiteljstva Albi Serani.

Krijumčari su tražili od 900 do 1250 eura po osobi za prebacivanje do destinacije u zapadnoj Europi, dodao je isti izvor. Još četiri osobe osumnjičene da pripadaju toj mreži albanskih krijumčara, uhapšene su u utorak u Calaisu, na sjeveru Francuske, objavili su tamošnji izvori.

Balkanska ruta, kojom su tokom 2015. i početkom 2016. prošle stotine hiljada migranata s Bliskog istoka, Azije i Afrike prema sjeveru Europe, zatvorena je u martu 2016. Migranti međutim i dalje pokušavaju do željenih destinacija stići preko Balkana, često uz pomoć krijumčara, piše Index. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.