7.5.2017. 16:19
5
Vulin napustio komemoraciju u Mauthausenu zbog izaslanstva Kosova
Srbijanski ministar za rad i socijalnu politiku Aleksandar Vulin napustio je u nedjelju komemoraciju u logoru Mauthausen u Austriji prosvjedujući zbog nazočnosti izaslanstva s Kosova i kosovske zastave zbog čega je podnio i službeni prosvjed.

Izaslanstvo vlade Srbije položilo je vijenac na grob stotine tisuća ubijenih ljudi koji to zaslužuju, kao što zaslužuju uspomenu i pozornost tisuće Srba koji su ondje ubijeni, rekao je Vulin.

"Pokazali smo koliko poštujemo i cijenimo sve one koji su ovdje stradali i koliko cijenimo ljudsku patnju i muku. Ali naše izaslanstvo nije moglo šutke promatrati kako se zastava lažne države Kosovo ovdje predstavlja kao prava država i kako se pozivaju kao da su bili dio antifašističke koalicije", rekao je  ministar.

Srbija ne priznaje neovisnost svoje bivše pokrajine koja je postala država 2008., a do kraja 2016. međunarodno ju je priznalo 110 članica UN-a.

"Nepoštivanje povijesti može dovesti do zla. To se danas i dogodilo, kosovska zastava među državama ne može biti i nema što tražiti među članicama antihitlerovske koalicije, među zemljama pobjednicama", ustvrdio je Vulin.

Rekao je da Srbija ne smije dopustiti takvo gaženje njezina suvereniteta i ponosa te je zato podnio službeni prosvjed i napustio komemoraciju.

Nešto ranije je Vulin na čelu državnog izaslanstva na obilježavanju 72. godišnjice oslobađanja zatočenika iz Mauthausena otkrio novu spomen ploču Srbima umorenima u tom logoru te položio vijenac na spomeniku Jugoslavenima poginulima u Drugom svjetskom ratu.


(Fena/Admir Oručević)

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.