30.6.2017. 21:40
0
Srbija će financirati izgradnju kuće bana Jelačića u Subotici
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je petak u Dubrovniku s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović o pitanjima od značaja za Srbe u Hrvatskoj i hrvatsku manjinu u Srbiji, te najavio da će Srbija financirati izgradnju kuće bana Jelačića u Subotici.

On je novinarima prenio da je hrvatska strana osigurala projekt za tu kuću, a Srbija će osigurati sredstva za njegovu realizaciju.

 "Riječ je o velikom novcu, ali ćemo ga naći u pokrajini i republici da to pitanje riješimo, što je dobar signal za Hrvate", rekao je Vučić novinarima, dodavši kako nakon toga slijedi rješavanje  asfaltiranja ulica te financiranja medija na hrvatskom jeziku.

 Po njegovim riječima, s hrvatskom predsjednicom je razgovarao i o drugim konkretnim pitanjima i problemima koji proizlaze iz Subotičke deklaracije, koju su njih dvoje dogovorili, te izrazio uvjerenje da će se brzo postići značajni rezultati.

 Vučić je također detaljno predočio Grabar Kitarović probleme Srba u Hrvatskoj i što Srbija u tom pogledu očekuje.

 "Nastavit ćemo konkretnu suradnju. Predstavnici kabineta će razmjenjivati posjete. Gledat ćemo da to na najkonkretniji način rješavamo, u što bržem hodu, jer je to važno zbog Srba koji žive u Hrvatskoj i Hrvata koji žive u Srbiji, da se dobro osjećaju kao građani tih zemalja. Da nemaju probleme koji su imali i imaju. Vjerujem da možemo postići značajne rezultate po tom pitanju", uvjeren je Vučić.

 Kada je riječ o Summitu Procesa za suradnju u jugoistočnoj Europi, na kojem je danas popodne sudjelovao, podvukao je da je za Srbiju važno da "sačuvamo mir i stabilnost i vidimo što više konkretnih projekata i stvari koje možemo napraviti zajedno, jer to donosi bolji život građanima Srbije", javlja Tanjug.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.