28.9.2017. 19:29
0
Muškarac iz Zadra osuđen na 40 godina zatvora: Godinama silovao kćerku, djevojčica pobacila dvoje djece, a jedno je rodila
Muškarac iz Zadra koji se tereti da je godinama fizički i psihički zlostavljao porodicu nepravosnažno je osuđen na 40 godina zatvora, prenosi portal 24sata.hr.

On se tereti i da je najstariju kćerku duži niz godina silovao. Dvoje djece je pobacila, a jedno je rodila, prenose hrvatski mediji.
 
Jedna od kćerki ga je prijavila policiji pa je krajem jula prošle godine završio u istražnom zatvoru.

O stravičnom ponašanju svog oca prema sopstevnoj  porodici djevojka se prvo povjerila svom dečku koji ju je ohrabrio da prijavi oca.
 
Županijsko državno tužilaštvo je cijelu istragu proglasilo tajnom.
 
Zlostavljanje se godinama odigravalo u jednom velikom gradskom stambenom naselju. Komšije su često policiji prijavljivale buku koja je izbijala iz njihovog stana, a policija je protiv oca u više navrata podnosila prijave zbog narušavanja javnog reda i mira i porodičnog nasilja.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.