20.10.2017. 19:08
0
Ovo je čovjek koji se tereti za ubistvo golmana u Crnoj Gori: Ubica mu je prišao i iz pištolja ispalio hitac u glavu
Za Kotoraninom Nikolom Mršićem (38) raspisana je međunarodna potjernica zbog sumnje da je ubio fudbalera Gorana Lenca i pokušao da ubije Milana Jovićevića, prenosi crnogorski CDM.

Potjernica je raspisana nakon što je utvrđeno da nije u Crnoj Gori, gdje je, kako ga istražitelji terete prije mesec počinio zločin.
 
Mršić je odmah nakon ubistva saslušan u kotorskoj stanici policije, ali je nakon davanja iskaza pušten, jer nije bilo osnova za njegovo zadržavanje. Sumnje istražitelja da je Mršić usmrtio Lenca potvrdili su nalazi iz Forenzičkog centra. Tragovi koji su pronađeni na mjesto zločina podudaraju se sa DNK profilom osumnjičenog Mršića.

Hladnokrvno ubistvo dogodilo se na stadionu FK "Bokelj" gdje je Lenac trenirao. Istražitelji su nakon zločina pretragom terena pronašli kesu u kojoj je egzekutor krio pištolj i to je bio trag koji im je pomogao da dođu do DNK profila osumnjičenog Mršića. Osim ovog zločina, policija ispituje da li je Mršić, koji slovi za člana "škaljarskog" klanaj umiješan u još jedno ubistvo koje se dogodilo u Kotoru.
 
Izvor blizak istrazi kazao je da je Mršić već bio privođen nakon ubistva Srđana Vlahovića u Kotoru, ali nije bilo dokaza za njegovu krivicu. Istražitelji navode da će ponovo provjeriti i ovaj slučaj i utvrditi da li je Mršić imao bilo kakvu ulogu u likvidaciji Vlahovića.

Dobro obaviješteni izvori iz istrage, prema pisanju CDM, navode da je Mršić bio blizak prijatelj sa Goranom Biskupovićem, koji je ubijen 5. septembra prošle godine u kotorskom naselju Muo. Biskupovića, koji je takođe bio član "škaljarskog" klana, i njegovog prijatelja Miloša Bošnjaka ubila je za sada nepoznata osoba koja je aktivirala eksplozivnu napravu dok su njih dvojica šetali.
 
Podsjećanja radi, Lenc je ubijen 16. septembra na stadionu "Bokelj" dok je sa drugom Milanom Jovićevićem trenirao. Ubica mu je prišao i iz pištolja sedam milimetara ispalio hitac u glavu, a nakon toga pobjegao. Mladić je nakon dva sata podlegao povredama u risankoj bolnici.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.