17.12.2017. 18:25
1
Oglasio se profesor koji je u Hrvatskoj navodno napravio dijete učenici: Ispada da me prate, to je moj privatni život
Profesor iz karlovačke Ekonomsko-turističke škole Marko Stanković od strane kolega je optužen da je u vezi s učenicom iste škole ta da ona čeka njegovo dijete, zbog čega mu je dio njih uskratio podršku za stalno zaposlenje.
Direktorica škole Lidija Mikšić pruža mu podršku jer nije dokazano da je dijete njegovo te inzistira na zapošljavanju profesora, tvrdeći kako bi sve drugo bilo miješanje u njegov privatni život.

Pod velikim stresom

- Radi se o punoljetnoj učenici koja ponavlja razred. Pod velikim sam stresom, nije mala stvar nekoga optužiti na takav način. Smatraju me osobom koja je manje vrijedna - rekao je Marko Stanković za RTL. 

Kaže kako se radi o njegovom privatnom životu .

- To je moj privatni život, uostalom u etičkom kodeksu škole stoji da svaki zaposlenik i učenik ima pravo na privatni život. Ispada da me ljudi prate - rekao je Stanković.

On je prije dvije godine bio na zamjeni, a tada je predavao djevojci koja je pala prvi razred. Prošle je godine počeo raditi kao asistent u nastavi, a onda se otvorilo novo radno mjesto profesora historije koje je on dobio.

Zaposlen iz trećeg pokušaja 

Stanković je tako zaposlen u Ekonomsko-turističkoj školi Karlovac, no tek iz trećeg pokušaja jer u prva dva nije dobio potrebnu podršku. Uskraćena mu je od strane nekoliko profesora upravo zbog učenice, no direktorica škole Lidija Mikšić odlučno je zagovarala njegovo zapošljavanje.

Ne može se sa sigurnošću tvrditi kako je učenica te škole zaista zatrudnjela s profesorom, pogotovo zato što njih oboje demantiraju tu tvrdnju. Mikšić smatra da je to dovoljno da inzistira na zapošljavanju mladog profesora te da bi sve drugo bilo miješanje u njegov privatni život. 
Na konkursu prije toga javilo se osmero, odnosno petero kandidata s jednakim referencijama, a neki i s položenim stručnim ispitom koji on još nije položio. No, on je ipak odabran za to radno mjesto.

Direktorica tvrdi da nije bilo pogodovanja

- Nije bilo pogodovanja profesoru, pogotovo ne političkog. On ima položen ispit za pomoćnika u nastavi, a u toku je rješavanje stručnog ispita. Zaposlen je kao pomoćnik u nastavi, 35 sati sedmicčno, a iste je poslove radio i prošle školske godine. Od početka školske godine izvodi nastavu u 1.c razredu i s tim satima ima puno radno vrijeme. Prije je radio u našoj školi na zamjeni i njegovim sam radom bila zadovoljna - izjavila je jučer direktorica. 

Nisu je pokolebale niti fotografije profesora i učenice snimljene na sajmu vjenčanja u jednom karlovačkom restoranu. Profesor je rekao da se radi o fotomontaži.


(Admir Oručević)
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.