16.1.2018. 10:45
0
Kosovska Mitrovica: Ubijen Oliver Ivanović, prekinuti pregovori u Briselu
Nepoznati napadači upucali su Olivera Ivanovića jutros u Kosovskoj Mitrovici, a on je ubrzo podlegao povredama. Lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" ubijen je u pucnjavi koja se jutros oko 8.15 sati dogodila u Kosovskoj Mitrovici.

Zadobio je pet prostrijelnih rana, iako je odmah prevezen u bolnicu ljekari su konstatovali smrt.

Zamjenik komandira Kosovske policije za region Sjever Besim Hoti izjavio je da sve policijske snage tragaju za napadačima na Olivera Ivanovića.

Na Ivanovića su pucali dok je ulazio u prostorije svoje stranke, a pronašle su ga stranačke kolege.

Zbog ubistva Olivera Ivanovića i prijetnji predsjednika kosovske Skupštine Kadri Veseljija, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u 12 sati danas zakazao je hitnu sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost. Srpska delegacija u Briselu prekinula je ponovo započete pregovore i hitno se vraća za Beograd.

(NAP/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.