14.2.2018. 22:00
0
Srbija: Proslijeđeni dokumenti Eulexu u vezi s ubistvom Ivanovića
Ministarstvo pravde Srbije proslijedilo je danas kancelariji Eulexa u Beogradu dokumente koje je tom ministarstvu dostavilo Tužiteljstvo za organizirani kriminal, po osnovu dva zahtjeva za pravnu saradnju prištinskih organa u vezi s ubistvom Olivera Ivanovića.

Proslijeđeni dokumenti sadrže podatke i obavještenja koji se odnose na istragu ubistva Ivanovića, a koje je to tužiteljstvo prikupilo u saradnji s nadležnim organima u Srbiji u svrhu otkrivanja počinioca, navedeno je na službenim stranicama Ministarstva pravde Srbije.

Ministarstvo pravde izražava nadu kako će prištinski organi pokazati spremnost za ažurnijom razmjenom informacija i saradnjom s nadležnim organima u Beogradu, uzimajući u obzir da je rasvjetljavanje okolnosti pod kojima je Ivanović ubijen od velikog značaja za mir i stabilnost u južnoj srbijanskoj pokrajini - kazala je ministrica pravde Nela Kuburović.

Ivanović je ubijen ispred kancelarije svoje stranke u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice 16. januara.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.