26.3.2018. 20:36
0
Marko Đurić predat vlastima u Srbiji, navodno mu slijedi zabrana ulaska na Kosovo u dužem vremenskom periodu
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, kojeg su vlasti Kosova poslije saslušanja kod sudije za prekršaje odlučile da deportuju, prešao je večeras Merdare i preuzela ga je srpska policija.

Đurić je Merdare prešao nešto prije 20.00 časova, javljaju beogradski mediji. 

U obrazloženju iz Kosovske policijske službe ranije je navedeno da je protiv Đurića "intervenisano na osnovu naloga o zabrani ulaska" na Kosovo. 

Đurić je u 19.25 časova u pratnji pet blindiranih vozila Rosu i specijalne jedince za obezbjeđenje visokorizičnih osoba krenuo ka Merdarama. 

Srna nezvanično saznaje da će istražni sudija Đuriću odrediti mjeru zabrane uslaska na teritoriju Kosova u dužem vremenskom periodu. 

Policija samoproglašenog Kosova danas poslije podne upala je u salu Mitrovačkog dvora, uhapsila Đurića i odvela ga u Prištinu. 

Tokom te akcije sa kosovskom policijom su se sukobili građani okupljeni da bi prisustvovali skupu posvećenom unutrašnjem dijalogu. 

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.