18.4.2018. 11:24
6
Ko je bio Luka Radulović koji je ubijen sinoć u Beogradu: Džudista poznat kao vođa grupe dilera kokainom
Radulović se nagodio s Tužilaštvom mjesec prije likvidacije.

Luka Radulović, koji je ubijen noćas u kafani "Ispod mosta" u Beogadu, prije samo mjesec napravio je sporazum za priznanje krivice s Tužilaštvom za organizirani kriminal, da je počinio krivično djelo trgovina narkoticima, što je prihvatio i Specijalni sud, nezvanično saznaje "Blic". Radulović je pravosnažno bio osuđen na tri godine zatvora.

On je 6. marta priznao i trgovinu drogom i udruživanje radi trgovine drogom, nakon čega je pravosnažno osuđen, a ostali osumnjičeni prebačeni su u redovan postupak. Tri dana kasnije Viši sud je prihvatio njegovo priznanje i on je pušten iz pritvora.

Radulović je, kako saznajemo, izbjegavao da primi rješenje o presudi, najvjerovatnije kako bi odgodio zatvorsku kaznu.

Kako nezvanično saznajemo, ovo njegovo priznanje moglo se koristiti u postupku protiv ostalih osumnjičenih.

Luka Radulović ubijen je oko 1.25 noćas u kafani "Ispod mosta" u Beogradu, a kako se sumnja, do krvavog obračuna je došlo zbog svađe u vezi s drogom. Ubica je pobjegao s lica mjesta, a sumnja se da je imao i pomagača.

Inače, Radulović je radio kao osiguranje u beogradskim klubovima, bio je džudista, i poznat je i kao vođa grupe dilera kokainom.

Radulović se teretio da je organizirao grupu čiji su pripadnici također uhapšeni A. M. (46) iz Stare Pazove, N. S. (43) iz Beograda i M. G. (30) iz Banatskog Brestovca. Oni se sumnjiče da su u dužem periodu prodavali kokain na teritoriju Beograda.


Isjekao Vučićevu kolonu

Podsjetimo, Radulović je, također, kao vozač, zajedno sa Stevanom Dukićem (22) i Milošem Tančevim (22), u automobilu marke Bentley, 2. septembra 2017. presjekao kolonu vozila predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na kružnom toku na Topčiderskoj zvezdi u Beogradu i time ugrozili njegovu sigurnost. Luksuzni Bentley, koji su tada vozili u vlasništvu je bivšeg fudbalera Ivice Dragutinovića.

Radulović i dvojica njegovih kolega ubrzo su, poslije presijecanja predsjedničke kolone, bili uhapšeni i određen im je pritvor. Nakon što su saslušani predviđeni svjedoci, oni su pušteni iz pritvora 20 dana kasnije, 22. septembra, a protiv njih je podignuta i optužnica, prenosi Blic.rs.

6
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.