17.5.2018. 9:15
1
Srbija: Brnabić preuzela dužnost ministra finansija
Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić preuzela je sinoć dužnost ministra finansija, nakon što je ostavku na tu funkciju ranije podnio Dušan Vujović.

Brnabić je, nakon povratka iz Novog Sada, obavila primopredaju dužnosti u Ministarstvu finansija, koja je izvršena po svim pravilima i procedurama Vlade Srbije i uz prisustvo notara, saopćila je Vlada Srbije. 

U saopćenju se navodi da će, osim pozicije predsjednika Vlade Srbije, Ana Brnabić obavljati i dužnost ministra finansija do imenovanja novog ministra. 

Vujović je naveo u pismenoj ostavci da je odlučio da se povuče sa mjesta ministra finansija u Vladi Srbije zbog ličnih razloga. 

Dodao je i da su četiri godine, koliko je bio ministar, "sasvim dovoljne da se čovjek pokaže na javnoj funkciji". 
(SRNA / Lejla Trle)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.