15.6.2018. 14:00
1
Crna Gora: U Luci Bar otkriveno 32 kilograma kokaina
Službenici Uprave carina MUP-a Crne Gore, su u Luci Bar pronašli 32 pakovanja s praškastom materijom bijele boje za koju se osnovano sumnja da je opojna droga kokain.

"Dana 14. juna, carinski službenici su, analizom rizika, odredili za pregled dva kontejnera s bananama koja su iz Ekvadora, preko Malte, pristigla u Luku Bar", kazali su iz Uprave carina.

Kako ističu, pregledom, uz upotrebu skenera, u jednom kontejneru carinski službenici su uočili nepravilnosti.

"Naime, u dijelu kontejnera namijenjenom za hlađenje (frigo prostor), uočena je sjenka čija boja je ukazivala na postojanje materije organskog porijekla. Carinski službenici su, potom, pristupili fizičkoj kontroli i otkrili sumnjivu materiju za koju se osnovano sumnja da je opojna droga kokain u količini 32 pakovanja od po 1 kg", kazali su iz Uprave carina.

U saopćenju se dodaje da su carinici po nalogu nadležnog tužitelja, "lice i drogu predali službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave policije na dalje postupanje".


(FENA / Lejla Trle)

Crna Gora
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.